European Union of Supported Employment (EUSE)

De Europese Unie van Supported Employment (EUSE) werd in 1993 in Nederland opgericht om de ontwikkeling van werken met ondersteuning in heel Europa te promoten en de implementeren. Supported Employment is een methodiek die gericht is op het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat zij toegang krijgen tot echte kansen op betaald werk , op basis van hun eigen keuze , in een geïntegreerde omgeving met de juiste duurzame ondersteuning endaardoor economisch en sociaal actief te kunnen zijn in hun eigen woon en leefomgeving.
EUSE wil dit te bereiken door het bevorderen van het Supported Employment model, uitwisseling van informatie en kennis over goede praktijken in begeleid werken en de ontwikkeling van diensten . EUSE biedt een platform om te netwerken met andere organisaties en verenigingen op Europees en mondiaal niveau.

Rol en activiteiten
De belangrijkste activiteiten van de Europese Unie van begeleid werken omvatten:

  • Het organiseren van de EUSE-conferentie, die als regel tweejaarlijks wordt gehouden: Rotterdam, Nederland 1994, Dublin, Ierland 1995; Oslo, Noorwegen 1997; Rome, Italië 1999; Edinburgh, Schotland 2001, Helsinki, Finland 2003, Barcelona, Spanje 2005, Belfast, Noord-Ierland, 2007, Praag, Tsjechië 2009, Stockholm, Zweden 2011, Dublin, Ierland, 2013, Lissabon, Portugal, 2015. In 2017 organiseren EUSE en WASE een First World Conference Supported Employment in Belfast, Ierland. De eerstvolgende EUSE-conferentie wordt in mei 2019 in Amsterdam gehouden! Voor meer informatie zie: www.euse2019.eu
  • Informatie uitwisselen via regelmatige mailingen, nieuwsbrieven, e-mail en de website (www.euse.org).
  • Het beïnvloeden van Europees sociaal en economisch beleid
  • Netwerken met andere Europese verenigingen en het werken met wereldwijde organisaties.
  • Ontwikkelen van nieuwe nationale verenigingen - assisteren en ondersteunen van organisaties om hun eigen nationale verenigingen op te richten. De NVS is lid en de Nederlandse vertegenwoordigende organisatie van EUSE.
  • Campagne voeren en lobbyen voor de rechten van mensen met een aanzienlijke beperking voor toegang tot beroepsopleiding en werkgelegenheid.
  • Het onderzoeken en ontwikkelen van modellen van goede praktijken, opleiding van personeel, kwaliteitsnormen, zelfhulp, capaciteitsopbouw en wetgeving.
  • Lidmaatschap diensten en ondersteuning voor nationale verenigingen EUSE is een niet -gouvernementele organisatie en is lid van het European Disability Forum (EDF).

Namens de NVS zijn Sikko Bakker en Astrid Haccou vertegenwoordigd in de EUSE Council.

 

Klik HIER voor de site van de EUSE